Wat kan ik voor je betekenen

Psychosociale therapie

Als psychosociaal therapeut richt ik me op mensen die in hun leven zijn vastgelopen, even niet verder kunnen, blokkeren en hulp zoeken om daar uit te komen. Ik zie mijn cliënten als gezonde mensen met een klacht die het vermogen hebben zichzelf met ondersteuning te helen. Ik werk daarbij vanuit het besef dat mijn cliënt niet zijn klacht is, maar een klacht heeft. Essentieel voor mij is dat ik daarbij oog heb voor de lichamelijke,  emotionele, mentale, energetische en spirituele aspecten van jou als persoon.

Counselling

Blijf niet rondlopen met je problemen als je er zelf niet helemaal meer uit komt. In zulke gevallen is het namelijk zinvol om met een COUNSELLOR te praten. Helpt bij klachten als: piekeren, vermoeidheid, spanning en stress, angst, conflicten, relatieproblemen, rouw, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, zelfvertrouwen.

Coaching

Succesvol veranderen, dat is de kern van coaching. Je hebt iets voor ogen maar het lukt je niet, of je wilt scherp krijgen waar je echt je bed voor uit komt. Als coach ondersteun ik je bij het behalen van je doelen en het verleggen van je grenzen.

Mindfulness

Met aandachts-gerichte counselling leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede wordt bereikt. Dit maakt Mindfulness een uniek en uiterst werkzaam middel. En biedt het volop mogelijkheden om de kwaliteit van het eigen leven te verbeteren.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Snel preventieve of curatieve persoonlijke begeleiding in te schakelen voor uw medewerker? Het traject is kortdurend en gericht op verbetering in het functioneren van de medewerker en stelt hem/haar in staat actief oplossingen te vinden voor het probleem.

Mediation

Als je een moeilijke tijd hebt in het vinden van een oplossing voor een specifiek probleem met je (zaken)-partner of werkgever en jullie stemmen er mee in om met elkaar het probleem op te lossen, dan is mediation mogelijk het antwoord. Als jullie mediator, zal ik de samenwerking tussen jullie beide faciliteren, zodat jullie een volwassen oplossing bereiken waar jullie beide mee kunnen instemmen.

Met problemen of moeilijkheden krijgt iedereen weleens te maken…

In het gezin of je relatie bijvoorbeeld, of op school, het werk of in contact met anderen. Meestal lukt het om zulke problemen op te lossen, alleen of met steun van anderen. Maar soms kom je er niet uit. Je loopt telkens tegen het zelfde aan, of je blijft maar last houden van spanningsklachten. Soms lijken de problemen een tijdje verdwenen om dan weer gewoon (of in een andere vorm) weer terug te komen.

Wil je de kracht in jezelf (her)ontdekken? Dat kan…de eerste stap kun je zelf al zetten. Als je deze stap zet, wil ik je graag helpen bij het oplossen van je probleem. Zodat je na een poosje weer alleen verder kunt.

74%

Minder stress klachten

84%

Minder angst klachten

94%

Minder depressieve klachten

67%

Afname Lichamelijke klachten

Wist je dat…

Psychosociale therapie en counselling in de praktijk aantoonbaar efficiënt en effectief is. Naast het feit dat de cliënten een oplossing vinden voor hun hulpvraag en hun doelstellingen bereiken, nemen hun klachten sterk af. Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 6,3 sessies.
De symptomen gerelateerd aan stress nemen met 74% af, die wat duiden op angstproblematiek met 84% en die samenhangen met depressie en somberheid met 94%. Daarnaast nemen de somatische (lichamelijke) klachten die vaak samenhangen met psychosociale problemen met 67% af. Je kunt hierbij denken aan: hoofdpijn, spierpijn en de maag die van streek is.

Ook

Walk and Talk wandelcoaching

Wandelen is niet alleen een fantastische vorm van beweging die je gezond en energiek houdt omdat je in contact treedt met je natuurlijke omgeving, door een wandelcoach programma ontwikkel je ook een andere kwaliteit van denken, voelen en zijn.
Iedereen loopt wel eens vast op zijn levenspad en is dan even de weg kwijt. Op zo’n moment is het belangrijk om je hoofd leeg te maken en je gedachten op een rijtje te krijgen.

Als wandelcoach geloof ik dat iedereen de mogelijkheden en de kracht in zich heeft om een nieuwe koers te lopen.